Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@15:07:13 GMT

نفس تبریز قطع شد

تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۵۳۸۲۴

نفس تبریز قطع شد

ایسنا/آذربایجان شرقی یک هفته‌ای می‌شود آلودگی هوا گریبان گیر تبریزی‌ها شده و شهروندان این باغ شهر قدیم، از استشمام هوای پاک به ریه‌های خود محروم مانده‌ و محکوم به دود خوری شده‌اند.

دو سال قبل زمانی که حرفی از آلودگی هوا، گفته می‌شد انگشت اتهام به سمت وسایل نقلیه‌ پیش می‌رفت به طوریکه طبق گفته‌ی مسئولان محیط زیست، ۷۲ درصد آلودگی هوا، سهم خودروها و تنها ۲۱ درصد آن مربوط به صنایع بود هرچند چشم‌پوشی از واقعیت تردد ۶۰۰ اتوبوس فرسوده در سطح شهر انکارپذیر نیست ولی اکنون با قطعی گاز نیروگاه‌های تبریز و سهند، به طر علنی مازوت سوزی این دو، بلای جان تبریز شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قانون، استفاده از سوخت مازوت به خصوص در هنگام آلودگی هوا را منع کرده، اما با این حال از 15 شهریور امسال، برخلاف سال‌های گذشته که از پایان آبان ماه سوخت جایگزین استفاده می‌شد، نیروگاه تبریز به دلیل تصمیمات مرکزی مجبور به استفاده از سوخت مازوت شده است به همین دلیل، افزایش میزان آلاینده‌های هوا در تبریز، نسبت به سال گذشته زودتر شروع شده و با آلودگی هوا در این کلانشهر مواجه هستیم.

حال با اینکه مازوت سوزی در تبریز بیداد می‌کند ولی آن نیز مانند برخی از مشکلات برای مسئولان بی خیال به امری طبیعی، تبدیل شده است.

به طوریکه این بی خیالی، صدای اعتراض، نماینده ولی فقیه در آذربایجان‌شرقی را نیز درآورد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمدعلی آل هاشم -امام جمعه تبریز، در خطبه‌های نماز جمعه‌ی این هفته‌ی تبریز با تاکید بر اینکه مسئله‌ی مهم آلودگی هوای تبریز باید توسط وزارت نیرو، نفت، مسئولین استانی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی پیگیری شود، گفت: آلودگی هوای تبریز در اثر استفاده از مازوت در نیروگاه به اوج رسیده است لذا باید نمایندگان مجلس شورای اسلامی این مسئله را پیگیری کنند چرا که آلودگی هوای تبریز بیداد می‌کند.

وی ادامه داد: چرا نیروگاه تهران، کرج و اصفهان اجازه‌ی استفاده از مازوت را ندارند ولی در تبریز اجازه داده می‌شود؟ من از نزدیک شاهد این امر هستم و استاندار نیز این موضوع را به جد پیگیری می‌کنند. 

بر اساس آخرین آمار مرکز سنجش کیفی هوا اداره‌کل حفاظت محیط‌زیست آذربایجان‌شرقی، شاخص کیفی هوای کلانشهر تبریز(میانگین 24 ساعت گذشته) بر اساس پارامتر ذرات کمتر از 2.5 میکرون در مورخه ۲ آذرماه برابر ۱۲۵ و وضعیت هوا برای گروه‌های حساس، ناسالم اعلام شده است. 

داود قاسم زاده - مدیر روابط عمومی اداره‌کل محیط زیست آذربایجان‌شرقی در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: شاخص کیفیت هوای تبریز امروز سه شنبه، ۲ آذر ۱۴۰۰، در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس قرار دارد.

علل آلودگی هوای کلان شهر تبریز

  معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی در جلسه کارگروه اضطراری کمیته کاهش آلودگی هوای آذربایجان شرقی، گفت: ما مکرر به مسئولان ذیربط کشوری در خصوص آلایندگی نیروگاه تبریز اطلاع داده ایم تا به موقعیت نیروگاه تبریز ویژه نگاه شود و حداقل سهم سوخت مصرفی تغییر یافته و از گاز استفاده شود اما تاکنون نتوانسته ایم آنها را مجاب کنیم تا سیستم نیروگاه تبریز را تغییر دهند.

جواد رحمتی افزود: اگر لازم باشد از دادستان کمک می گیریم باید یک سری بحث‌های نظارتی صورت گیرد تا دستگاه‌های مسئول وظایف خود را در قبال کسانی که در بخش صنایع به وظایف خود عمل نمی‌کنند برخورد کنند.

وی اظهار کرد: اصل مسئله ما زمانی است که وارونگی هوا اتفاق می‌افتد به همین منظور باید توجه داشته باشیم و از ابزارهایی برای مقابله با آلاینده های هوا استفاده کنیم

رحمتی افزود: آمارها یک هشدار است و نشان می‌دهد روزهای سالم و پاک ما در سال حدود ۱۶۵ روز بوده است، ۱۵۰ روز قابل قبول و مابقی ایام خطرناک است، به شرایط افت کیفیت هوا نزدیک می‌شویم که وضعیت ناسالم برای گروهای حساس ییشتر خواهد شد برای جلوگیری از این موضوع باید مصوبات جلسات قبلی را دوباره به کار گرفته و از فعالیت کارخانجات آسفالت و شن و ماسه جلوگیری شود.

انتقاد از تصمیم دیسپاچینگ مرکزی در کاهش سهمیه گاز نیروگاه‌ها

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی، استقرار صنایع آلاینده مانند نیروگاه در نزدیکی شهر و فرسودگی ناوگان حمل‌ونقل عمومی را از مهم‌ترین دلایل تشدید آلودگی هوای کلانشهر تبریز ذکر کرد و گفت: یکی از عوامل اصلی آلودگی هوای تبریز، تصمیم دیسپاچینگ مرکزی گاز برای استفاده از مازوت به جای گاز طبیعی در نیروگاه تبریز است.

نیروگاه تبریز و منابع متحرک بیشترین حجم آلودگی هوا را به خود اختصاص داده‌اند

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان نیز با بیان اینکه نیروگاه تبریز و منابع متحرک بیشترین حجم آلودگی هوا را به خود اختصاص داده‌اند، افزود: با افزایش استفاده از مازوت در نیروگاه تبریز تعداد روزهایی که شاخص آلودگی آن، غلظت اکسیدهای گوگردی است افزایش می‌یابد.

وی ادامه داد: در روزهای سرد سال چون با پدیده وارونگی هوا مواجه هستیم تجمع آلودگی موجب افزایش روزهای آلوده می‌شود.

مجوز انتقال گاز به نیروگاه تبریز صادر شد/ برنامه‌های کاهش آلودگی هوا به صورت جدی عملیاتی شود

استاندار آذربایجان شرقی نیز دو روز قبل در جلسه کارگروه اضطرار آلودگی هوا، با اشاره به پیگیری‌های انجام شده برای عدم استفاده از مازوت در نیروگاه تبریز و افزایش سهمیه گاز این نیروگاه، گفت: با دستور معاون رئیس جمهور، مجوز انتقال گاز از نیروگاه هریس به نیروگاه تبریز صادر شد.

عابدین خرّم با تاکید بر تلاش دستگاه‌های مسئول برای اجرایی شدن این مجوز، اظهار کرد: با توجه به اینکه نیروگاه هریس امکان استفاده از سوخت مایع به جای گاز را دارد، مجوز انتقال سهمیه گاز این نیروگاه به نیروگاه تبریز صادر شد و این کار هرچه سریع‌تر باید انجام شود.

وی با اشاره به اینکه کاهش سهمیه گاز استان از دو ماه پیش و زودتر از برخی استان‌های دیگر آغاز شده، افزود: امسال هم با سرمای زودرس مواجه هستیم و هم سهمیه گاز کاهش پیدا کرده است که این شرایط، ضرورت صرفه‌جویی در مصرف گاز را دوچندان کرده است.

خرّم تاکید کرد: ضروری است سیستم‌های گرمایش تمام ادرات و سازمان‌ها در ساعات تعطیلی خاموش شده و یک ساعت قبل از شروع فعالیت روشن شوند؛ رسانه‌ها و صداوسیما نیز برای معرفی الگوی مناسب مصرف و مدیریت مصرف انرژی تلاش کنند.

استاندار آذربایجان شرقی در ادامه با اشاره به گزارش اداره کل حفاظت محیط زیست مبنی بر شروع پدیده وارونگی و افزایش آلاینده‌های هوا در شهر تبریز، گفت: در 24 ساعت گذشته، هوای تبریز ناسالم برای همه گروه‌ها گزارش شده و اگر بارشی اتفاق نیفتد و این روند آلودگی ادامه داشته باشد در وضعیت اضطراری قرار می‌گیریم.

وی تاکید کرد: وظایف و مأموریت‌های ابلاغی از سوی کارگروه آلودگی هوا، توسط همه سازمان‌ها و ادارات و نیروهای مسلح به صورت جدی پیگیری و عملیاتی شود.

وی با تاکید بر برگزاری هفتگی این کارگروه جهت پیگیری مصوبات و ارزیابی عملکرد دستگاه‌های مختلف، افزود: اگر شاخص آلودگی هوا افزایش یابد وضعیت استان حتی از شرایط کرونایی نیز خطرناک‌تر می‌شود و باید اقدامات جدی انجام شود.

خرّم همچنین گفت: پلیس راهنمایی و رانندگی در روزهایی که در وضعیت اضطراری قرار داریم از تردد خودروهای فرسوده بالای 15 سال در محدوده طرح زوج و فرد جلوگیری کند.

استفاده از ماسک‌های معمولی تاثیر مطلوبی در پیشگیری از مشکلات آلودگی هوا ندارند

رئیس اورژانس آذربایجان شرقی نیز در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به وضعیت خطرناک آلودگی هوای تبریز طی روزهای اخیر، اظهار کرد: در زمان آلودگی هوا به خصوص امروز که شاخص آلودگی به وضعیت خطرناکی رسیده است، تمامی اقشار به ویژه بیماران قلبی و عروقی، مادران باردار و شیرده، سالمندان و کودکان به هیچ وجه از خانه خارج نشوند.

دکتر فرزاد رحمانی افزود: اگر ضرورتی برای خارج از خانه وجود دارد، بایستی در حداقل زمان ممکن و از کوتاه ترین مسیر به منزل بازگشت و در زمان تردد در فضای بیرون خانه نیز حتما از ماسک‌های فیلتردار استفاده کرد.

وی با تاکید بر این‌که استفاده از ماسک‌های معمولی تاثیر مطلوبی در پیشگیری از مشکلات آلودگی هوا ندارند، گفت: در روزهایی که هوا آلوده است، مصرف مایعات، لبنیات و سبزیجات حتما توصیه می‌شود تا از این طریق بتوان از اثرات مضر آلودگی هوا و بیماری‌های ناشی از آن پیشگیری کرد.

رحمانی با اشاره به ممنوع بودن هرگونه فعالیت ورزشی در فضای باز، افزود: چنانچه در این روزها علائم مشکلات قلبی و عروقی و یا شرایط حاد دیگر افراد مشاهده شود بایستی در اسرع وقت با عوامل اورژانس تماس گرفت.

وی در خاتمه، شستشوی دست و صورت افراد به عنوان بخشی که بیشتر در معرض آلودگی هوا قرار دارد، امری ضروری در روزهای هوای آلوده شهر تبریز دانست.

مازوت چیست؟

اما مازوت را می‌توان از جمله ترکیب‌های نفت خام به شمار آورد که حاصل تقطیر جزء به جزء آن به هنگام پالایش نفت خام بوده و بعد از تبخیر بنزین و سایر فرآورده‌های سبک‌تر، از نفت خام به دست می‌آید. مازوت، کیفیت پایین و ویسکوزیته بالایی داشته و در نیروگاه‌های حرارتی و موارد مشابه از آن استفاده می‌شود.

بر این اساس مازوت نوعی نفت کوره با کیفیت بسیار پایین به شمار می‌آید و نفت کوره نیز از جمله فرآورده‌های نفتی است که در بسیاری از موتورها، چراغ‌ها، گرمکن‌ها و کوره‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد و هم‌چنین به عنوان حلال نیز از آن بهره می‌گیرند.

براساس این گزارش؛ طبق اذعان مسئولان، مشکل مازوت سوزی نیروگاه تبریز از طریق جایگزینی با گاز نیروگاه هریس برطرف می‌شود ولی هنوز خبری از سوخت گاز جایگزینی در نیروگاه تبریز نیست.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی آلودگی هوای تبریز نیروگاه تبریز استفاده از مازوت نیروگاه تبریز آلودگی هوا محیط زیست سهمیه گاز شهر تبریز ی تبریز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۵۳۸۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش جذابیت صنعت نیروگاهی کشور برای بخش خصوصی

وزیر نیرو با اشاره به اینکه با اصلاح قوانین مالی صنعت برق، سرمایه گذاری در حوزه تولید برق برای بخش خصوصی اقتصادی شده است، افزود: نیروگاه‌های سراسر کشور می‌توانند برق تولیدی خود را با نرخ‌های جذاب در بورس انرژی به مشترکان به فروش برسانند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، علی اکبر محرابیان، وزیر نیرو در همایش سراسری مدیران نیروگاه‌های کشور اظهار داشت: بار اصلی وظایف صنعت برق کشور بر عهده بخش نیروگاهی است و بر همین اساس لازم بود در قالب همایشی سراسری آخرین اقدامات و برنامه‌های تولید برق نیروگاهی مورد بررسی و ارزیابی قرار بگیرد.

وی در ادامه به توسعه سریع کشور در طول دهه‌های گذشته اشاره کرد و افزود: در دهه‌های گذشته با توجه به رشد خوب کشور در بخش‌های مختلف به ویژه بخش صنعت، تقاضا برای مصرف برق به شدت افزایش یافت و همین روند توسعه‌ای باعث شد میان تولید و مصرف برق کشور فاصله معناداری ایجاد شود.

محرابیان اضافه کرد: اقتصاد کشور به صورت کلی بر پایه انرژی طرح‌ریزی شده است و در دهه‌های گذشته صنایع انرژی‌بر فراوانی مانند سیمان، آلومینیوم، فولاد، مس و در کنار آن بخش خانگی و تجاری رشد قابل توجهی داشتند که نتیجه همه این اتفاقات افزایش بسیار زیاد نیاز مصرف برق در کشور بود.

وزیر نیرو با اشاره به روند‌های متفاوت افزایش ظرفیت تولید نیروگاهی برق کشور در دولت‌های گذشته بیان کرد: در دولت‌های هفتم و هشتم 60 درصد، در دولت‌های نهم و دهم 68 درصد و در دولت‌های یازدهم و دوازدهم تنها 23 درصد به ظرفیت تولید برق کشور نسبت به ابتدای هر دولت افزوده شد.

وی با بیان اینکه عملکرد ضعیف دولت گذشته در توسعه ظرفیت نیروگاهی سبب شد تا دولت سیزدهم در ابتدای شروع به کار خود با ناترازی زیادی در صنعت برق رو به رو باشد، اظهار داشت: در ابتدای فعالیت باید دو اقدام اساسی یعنی جبران ناترازی پیش آمده و مدیریت بار مصرف برق را در دستور کار قرار می‌گرفت.

وزیر نیرو در ادامه سخنان خود با اشاره به برنامه تقدیمی به مجلس شورای اسلامی گفت: با اتکا به توان داخلی و ظرفیت نیروگاهی کشور از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون بیش از 8500 مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده شده است که برای تحقق این مهم از اقدامات متفاوتی مانند ارتقای بازدهی نیروگاه ها، احداث نیروگاه جدید در بخش‌های تجدیدپذیر، حرارتی و برقابی استفاده شد.

وی با بیان اینکه اینکه در کنار اقدام برای افزایش ظرفیت تولید برق، در بخش مصرف نیز اقدامات گسترده‌ای در دستور کار قرار گرفت، توضیح داد: سیاست وزارت نیرو تامین برق برای همه بخش‌ها مبتنی بر نظام مصرف است و در همین راستا در دولت سیزدهم تلاش بر این است تا صنعت برق به صورت اقتصادی اداره شود.

محرابیان با تاکید بر اینکه در دو سال گذشته برق مورد نیاز بخش خانگی به صورت 100 درصد تامین شد، افزود: در بخش صنعت نیز در 4 ماهه گرم سال 1402 نسبت به مدت مشابه سال 1400، بیست و پنج درصد انرژی برق بیشتری برای این بخش تامین شد و در همین بازه زمانی برای اولین بار میزان تامین برق صنایع از بخش خانگی پیشی گرفت.

وزیر نیرو رابطه اضافه کرد: تامین برق کافی برای بخش‌های مختلف در تابستان سال 1402 نسبت به سال 1400 در حالی رقم خورد که در تابستان 1400 خاموشی‌های گسترده در کشور اتفاق افتاد و نیز تابستان سال گذشته بر اساس منابع معتبر جهانی گرم‌ترین سال کره زمین در طول تاریخ معرفی شد.

محرابیان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه مهم‌ترین دلیل ناترازی انرژی برق در کشور بی توجهی به اقتصاد انرژی است، بیان کرد: در طول دهه‌های گذشته حلقه‌های مصرفی انرژی با سرمایه‌گذاری‌های ویژه رشد زیادی پیدا کرده‌اند، اما در این بین در بخش نیروگاهی کشور که در واقع محرک بخش‌های مختلف صنعت است، سرمایه‌گذاری کافی صورت نگرفته است.

وی با تاکید بر لزوم اصلاح اقتصاد صنعت برق با هدف رفع ناترازی‌ها گفت: سرمایه‌گذاری در بخش نیروگاهی باید به شیوه‌ای دنبال شود که فعالیت در این عرصه برای بخش خصوصی از جذابیت کافی برخوردار باشد.

محرابیان توضیح داد: نیروگاه‌های بخش خصوصی که در دو سال گذشته مجوز گرفته‌اند بر اساس قوانین جدید فعالیت خود را پیگیری می‌کنند و با توجه به نرخ‌های جذابی که مبتنی بر قانون برای مصرف بیش از الگوی بخش‌های مختلف در نظر گرفته شده است، نیروگاه‌ها می‌توانند بر‌خلاف گذشته در این صنعت کسب سود داشته باشند.

وی همچنین به آغاز معاملات بورس انرژی با حضور شرکت‌های توزیع برق اشاره کرد و افزود: در حال حاضر نیروگاه‌ها می‌توانند با عرضه برق تولیدی خود در بورس به شرکت‌های توزیع و مشترکان بالای یک مگاوات، پول حاصل از فروش را به صورت نقدی دریافت کنند.

وزیر نیرو با اعلام این خبر که به زودی در بورس انرژی ساز و کار جدیدی برای عرضه مستقیم برق نیروگاه‌ها به مصرف کنندگان از طریق بورس انرژی نیز ایجاد خواهد شد، گفت: تمام تلاش ما این است که با جذاب کردن اقتصاد صنعت برق، ساز و کاری ایجاد کنیم تا نیروگاه‌ها به صورت نقدی انرژی برق تولید شده خود را به مشترکان بفروشند و درآمد حاصل از آن را صرف توسعه فعالیت‌های خود کنند.

محرابیان با اشاره به تجربه موفق عرضه برق تجدیدپذیر در تابلوی سبز بورس گفت: اجرای موفق تابلوی سبز بورس که سبب شد فعالیت نیروگاهی در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر برای بخش خصوصی جذاب و اقتصادی شود، اثبات می‌کند که عرضه برق نیروگاه‌های حرارتی نیز در بورس انرژی می‌تواند به افزایش جذابیت فعالیت بخش خصوصی در این بخش و حل مشکل نقدینگی این صنعت کمک کند.

وی در ارتباط با برنامه‌های جامع وزارت نیرو برای افزایش مشارکت مشترکان بخش خانگی در مدیریت بار مصرف برق نیز گفت: با یک روش هوشمندانه و با اختصاص پاداش صرفه‌جویی به مشترکان میزان مصرف برق بخش خانگی به شکل معناداری نسبت به سال‌های گذشته کاهش یافت و در واقع انرژی برق به جای استفاده نادرست در بخش غیرمولد در بخش مولد مورد استفاده قرار گرفت.

وزیر نیرو با تاکید بر مدیریت مصرف بخش خانگی با روش‌های هوشمند و خلاقانه اضافه کرد: با اینکه در بسیاری از کشور‌های اروپایی با هدف کاهش مصرف برق، تعرفه‌ها تا 70 سنت افزایش یافت، سیاست دولت سیزدهم در این حوزه افزایش حداکثری مشارکت مشترکاندر صرفه‌جویی  با اجرای طرح‌های متنوع مدیریت مصرف بود.

محرابیان با اشاره به اینکه در سال 1401 برای عبور موفق از اوج بار مصرف برق 100 اقدام، برای عبور موفق از اوج بار مصرف برق، سال گذشته 140 اقدام و برای سال جاری نیز 180 اقدام در نظر گرفته شده است، اضافه کرد: در سال جاری علاوه بر تکرار پاداش صرفه‌جویی سال گذشته برای مشترکان کم مصرف، همچنین در قالب یک کمپین جامع و با هدف مشارکت حداکثری مردم در طرح‌های مدیریت مصرف برق، تعداد 80 میلیون جایزه ویژه برای مشترکان در نظر گرفته شده است که شامل مواردی مانند 600 دستگاه خودرو، ده‌ها هزار لوازم خانگی کم مصرف، ده‌ها هزار دستگاه‌های هوشمند و... است.

وی با تاکید بر اینکه منظور از مشارکت مردم در طرح‌های مدیریت مصرف برق به هیچ وجه به معنای کاهش سطح رفاه مردم نیست، گفت: مشترکان می‌توانند با خاموش کردن لوازم پرمصرف و مازاد خود مانند کولر‌های گازی اضافی در مناطق گرمسیری در لیست مشترکان کم مصرف قرار بگیرند و مشمول جوایز ارزنده کمپین سال جاری شوند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رهاسازی ۶۰۰ متر مکعب آب در ثانیه از سد دز خوزستان
  • رهاسازی ۶۰۰ متر مکعب آب در ثانیه از سد دز
  • تا پایان سال در ۹۲ نقطه نیروگاه خورشیدی برای شهرک‌های صنعتی ایجاد می‌شود
  • افتتاح پروژه سد و نیروگاه اومااویا در کشور سریلانکا + فیلم
  • افزایش جذابیت صنعت نیروگاهی کشور برای بخش خصوصی
  • تولید برق در اوج گرمای تابستان
  • راه‌اندازی آموزش نیروگاه برق خورشیدی در بوشهر
  • فروش برق با نرخ‌های جذاب در بورس انرژی
  • پرداخت ۲۲ هزار میلیارد تومان به حساب تولیدکنندگان برق
  • دو هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور افزوده شد